Johan on päässyt vierähtämään aikaa sitten viime päivityksen. Listataanpas nyt lyhykäisyydessään jokaisen rekun tärkeimmät kuulumiset ja pyritään jatkossa päivittämään edes pikkuisen useammin.

Hedda:

  • Nousi kolmosiin 24.4.2011 Janakkalassa
  • Ensimmäinen 0-tulos (sekä koiran että ohjaajan) juhannuksena 25.06.2011, tuplanolla jäi kiinni vain A:n alastulosta
  • Kisoissa vauhti on ollut kohdillaan ja ihanneajat kyllä alittuu. Ohjaaja voi ihan huoletta siis keskittyä ohjaamiseen, koira kyllä kulkee!
  • Jänesniemen koulutuksen jälkeen rimatkin ovat pysyneet paremmin paikallaan. Oman liikkeen rytmitys sekä esteiden lähelle viety ohjaus sopii Heddalle erinomaisesti.
  • Lähdöissä on ollut taas ongelmia, varastaminen on palannut kuvioihin. Toissa viikolla epiksissä Hedda pääsi taas kainalossa radalta pois suorittamatta ainoatakaan estettä. Toisella yrityksellä pysyi maassa lähtölupaan saakka. Tuon jälkeen on treeneissä pysynyt hyvin paikallaan ja turha häröily on jäänyt pois. Katsotaan seuraavana viikonloppuna miten kisoissa käy. On oltava taas kisoissakin ehdoton siinä alussa ja kannettava se pois, jos rupeaa ennakoimaan. Päähän se tietysti ottaa, kun ei pääse alkua pidemmälle, mutta aikaisemmin Hedda on kyllä uskonut nopeasti, että ilman lupaa ei kannata lähteä.
  • Hedda osallistui SM-kisoihin Jankk-joukkueessa. Viime hetkellä kokoon saatu mini-joukkue sai hienosti tehtyä tuloksen. Heddan tulos oli 20 (2 rimaa ja puomin ja A:n alastulot). Toivotaan, että päästään seuraavana vuonna yrittämään tuloksen parannusta. Joukkueessa kisasivat Sanna ja kääsna Milo, Merja ja käävil Pyry sekä Merja ja käävil Aku.
  • Hedda kävi luonnetestissä 16.07.2011 ja aikalailla yllätti omistajansa. Oletin, että Hedda saattaa paineistua jopa niin paljon, että testi pitää keskeyttää. Ja paskanmarjat, Hedda suoritti luonnetestin pisteillä +140, laukauskokematon. Yksityiskohtaiset pisteet videon lopussa.

Antero:

  • Pojan vointi on ollut erinomainen ja verihiutalearvot ovat pysyneet kohdillaan
  • Kesän Antero on treenannut Jankk:n ryhmässä Pian kanssa agia. Ja hienosti on yhteistyö sujunut, kunhan minä olen näköetäisyydellä kentän laidalla. Itse olen treenannut omatoimisesti pojan kanssa ja muutama harkkakisakin on juostu. Itsepäisyyttä Anterolla on aikaisempaa enemmän radalla, joten ohjauksen kanssa täytyy olla tiukempi ja tarkempi.
  • Agirodussa osallistuttiin open class-kisaan, josta tuloksella hylly. Puomin jälkeinen valssi oli vaan auttamattoman myöhässä ja Antero sujahti putken väärään päähän. Muuten oikein kivaa menoa ja niin hauskaa.
  • Agirodun joukkueeseen Antero osallistui Pian ohjauksessa ja ihan sikahienon nollanhan ne teki!

Inkeri:

  • Agilityssä on menty isoja harppauksia eteenpäin. Mä olen oppinut kanavoimaan tuon intoa tekemiseen ja vauhtia on tullut rutkasti lisää. Sen verran, että mä olen usein auttamattomasti ohjauksissa myöhässä.
  • Virallisissa kisoissa Inkeri starttasi ensimmäisen kerran 15.5.2011 Janakkalassa. Ensimmäinen nolla tuli 29.5.2011 Hattulassa ja toinen sekä kolmas nolla 23.07.2011 Mikkelissä. Seuraavana viikonloppuna on sitten ensimmäinen startti kakkosissa omissa kisoissa.
  • Agitreeneissä on tehty paljon hyviä suorituksia, mutta kisoissa se homma menee turhan varmistelun puolelle. Ja kun varmistelee niin myöhästyy ohjauksista. Pitäisi saada sellainen "kaikki tai ei mitään"-mielentila kisoihin, vasta sen jälkeen voisi olla tyytyväinen suorituksiin!
  • Maaliskuun alussa tehty tokon treenisuunnitelma piti paikkansa ja toukokuun alussa käytiin möllikisoissa. Liikkeet jäi kesken ja kisamainen treeni näytti mitä pitää vahvistaa. Tosin tuon kisan jälkeen ei tokoa juurikaan ole treenattu. Kun ulkokausi alkoi on treenaaminen keskittynyt täysin agilityyn. Se vaan on ohjaajasta niin paljon hauskempaa. Tänään otin ensimmäisen kerran pienen pätkän seuraamista. Katsotaan, jos sitä sitten taas innostuu, kun agiesteet täytyy pihalta siirtää talvisäilöön.
  • Paimentamassa on pyritty käymään suhteellisen säännöllisesti. Ja nyt heinäkuussa on kahdet viimeiset paimennukset olleet ihan huippuhyviä. Radalla kuljettaminen ja häkittäminen on onnistunut tosi hienosti. Etäisyyttä lampaisiin hakukaarilla sekä suoraan ajoa tulisi erityisesti parantaa.