Vuosi 2011

Hedda

* Tavoitteena oli parantaa hyppytekniikka pitämällä hyppytekniikkateenit säännöllisenä osana Heddan treenejä. Tämän osalta olisi kyllä pitänyt kerrata tavoitteita vuoden aikana. Kyllä sitä kaikennäköisiä erilaisia hyppytreenejä on tullut tehtyä, mutta hyppytekniikkatreenit ovat kyllä kesän jälkeen unohtuneet ihan kokonaan. Heddan hyppytekniikka ei kyllä tule koskaan ihan priimaa olemaan, mutta säännöllisellä treenillä ja osteopaatinhoidoilla on ollut kyllä selvästi positiivinen vaikutus Heddan hyppyihin. Riman ylityshän sillä ei ole koskaan ollut onglema, se hyppää ihan nätisti 55cm:n rimankin yli, kunhan se vaan keskittyy siihen ponnistuspaikkaan. Kesäkuussa ollut Jänesnimen viikonloppukoulutus oli kyllä tosi arvokas kokemus Heddan kanssa. Ohjauksen rytmitykseen kiinnitettiin paljon huomiota ja siitä oli kyllä todella paljon apua ja riman pudotukset kyllä vähenivät sen jälkeen. Täysin rentoa fiilistä ohjaukseen en kuitenkaan Heddan kanssa saa, joka tietenkin vaikuttaa omiin ohjausvalintoihin ja liikkeeseen. Ja varmasti aiheuttaa myös niitä riman pudotuksia. Kovastihan se harmittaa, että ne nollat jää useasti saavuttamatta pudonneiden rimojen takia, mutta nolliakin tärkeämpää on kuitenkin se, ettei tuo koira vaan satuta itseään roiskiessaan välillä miten sattuu. Vielä ei ole sattunut pahasti ja toivottavasti ei satukkaan.

* Toinen tavoite oli saada puuttuvat nollat 2-luokasta ja siirtyä 3-luokkaan. Tämä tavoite jopa ylitettiin. Ensimmäinen luva-nolla tuli Hyvinkäältä 16.1.2011 Jalosen radalta. Liedosta 27.2.2011 tuli myös nolla Jalosen radalta. Se kolmas luva-nolla ja serti tuli sitten omista kisoista 24.4.2011 Räsäsen radalta. Ja onnistuttiinhan me vielä saamaan 3-luokastakin  kaksi nollaa; ensimmäinen Kaarinasta 25.6.2011 Rantamäki-Lahtisen radalata ja sitten vielä omista kisoista 31.7.2011 Herralan radalta. Monta läheltä piti nollaa tuli, mutta niitä ei lasketa ja harmittavan monta SM-nollaa jäi uupumaan. Tässä Heppu liitelee kohti 3-luokkaa

 

Antero

* Anterolle asetetiin vain toiveita epävarman terveystilanteen takia. Anteron mennyt vuosi on ollut ehdottomasti vuoden 2011 kohokohta. Poika on voinut erinomaiseti koko vuoden. Veriarvot ovat pysyneet kohdillaan, lihaksisto on palautunut ja kuntokin rupeaa olemaan lähes entisenlainen. Kestävyyskunto on mielestäni vielä hieman alhaisempi kuin ennen sairastumista. Pyrkimyksenä oli, että poika saa nauttia elämästä ja sitähän se tekee, täydestä sydämestä! Mun kategoriassa mulla on nyt kolme tervettä koiraa ja se on niin huippua! Toiveena oli, että Antero pääsee kesällä agirodussa starttaamaan epävirallisissa starteissa ja niinhän se pääsikin. Open Class-kisassa otettiin hylly, mutta tuloksesta viis, meillä oli ihan sairaan hauskaa. Katsokaa vaikka

 

Joukkuekisassa Antero starttasi Heikkisen Pian kanssa ja ne tekivät ihan älyttömän hienon nolla-radan. Ja loppuvuodesta tapahtui sellainen ihme mitä en enään uskonut tapahtuvan, lähes kahden vuoden tauon jälkeen me startattiin viarllisissa kisoissa Riihimäellä 15.10.2011. Yhteensä kuusi starttia kisattiin loppuvuonna, RimAn kisojen pari starttia meni harjoitellessa yhetistyötä, marraskuun alussa Hyvinkäällä omissa kisoissa tehtiin jo kaksi ihan hyvää rataa ja BAT:n kisoissa hyvinkäällä 20.11.2011 tehtiinkin sitten tuplanolla. Aika hienoo. Ensimmäinen nolla Anteron kanssa 3-luokassa ja vielä tuplana ja ihanneaikakin alittui ihan selvästi. Antero

Inkeri

* No se tokotavoite siirtyy edelleen johonkin hamaan tulevaisuuteen eli koira valmiiksi ALO-luokkaan. Ja tämä siirtyy ihan puhtaasti ohjaajan saamattomuuden takia, kun ei ole innostanut treenata tokoa niin ei ole.

*Agilityssa tavoitteena oli virallisen kisauran korkkaus. Tavoite täyttyi aika moninkertaisesti. Tulostavoitteet olin jättänyt vuoteen 2012. Näin jälkikäteen ajateltuna kai niitäkin olisi voinut asettaa . Nollia tuli seuraavasti:

1-luokassa

  • 29.5.2011 Hattula, tuomari Hannikainen Elina
  • 23.07.2011 Mikkeli, tuomari Huittinen Anne
  • 23.07.2011 Mikkeli, tuomari Huittinen Anne

2-luokassa

  • 6.11.2011 Hyvinkää, tuomari Nyberg Johanna
  • 19.11.2011 Hyvinkää, tuomari Savioja Anne
  • 27.11.2011 Hyvinkää, tuomari Nyberg Johanna

Vuoden 2011 viimeisissä kisoissa Inkeri otti 2-luokassa kolmannen voittonollan ja sertin, joten vuosi 2012 aloitetaan 3-luokassa. Aikamoista hakemista tuo meidän yheteinen agilitytaival on ollut. Vauhtia Inkeri on lisännyt jo moneen otteeseen ja se on tuottanut ohjaajalle hankaluuksi pysyä tytön matkassa mukana. Marraskuun aikana homma rupesi tuntumaan aikasta hyvältä ja sittenhän ne nollatkin napsahti aika mukavaan tahtiin.

Kisaura korkattiin 15.05 2011 ja meno näytti tältä

Kolmosiin noustiin 27.11.2011, jolloin meno näytti tältä

Jonkinlaista kehitystä on kaiketi havaittavissa

Mona

* Omat tavoitteet on pahasti retuperällä, kunnon kohotus ja lisäkilojen karistus siirtyy seuraavaan vuoteen. Tästä sapiskaa ja paljon!

* Toinen tavoite oli kyetä parantamaan koirakohtaista kouluttamista ja oppia tuntemaan jokainen koira omana yksilönä. Tässä on mielestäni kehitystä tapahtunut. Kai siitä jollain tavalla voi puhua puolestaan myös vuoden aikana tehdyt tulokset. Tässä asiassa on kuitenkin aina parantamisen varaa. Turha on verrata koiria keskenään vaan on syytä keskittyä aina siihen koiraan kenen kanssa on sillä hetkellä kentällä!

Ja sitten tavoitteita vuodelle 2012

Hedda

* Osallistuminen Agilityn joukkue SM-kisoihin vuoden 2011 tapaan.

* Kyllä me niitä nollia kovasti agilityssä tavoitellaan. SM-kisat haaveissa, riittääkö aika sen tulevaisuus näyttää.

* Hyvä fiilis jatkukoon, se on homman ydin!

Antero

* Parannetaan yhteistyötä, pidetään vauhtia yllä ja tehdään hyviä kisaratoja. Nollia tulee, jos on tullakseen.

* Antero jatkaa myös mielellään Pialle agilitytaitojen opettamista

Inkeri

* Yhteistyön paraneminen agissa.

* Varmistelu ohjauksesta pois! Luotto koiraan, että kyllä se osaa, jos joku ei onnistu niin sitten treenataan niin, että jatkossa onnistuu.

* Osallistuminen agilityn joukkue SM-kisoihin.

* Ja kyllä meidän on tarkoitus niitä puhtaitakin suorituksia agissa tehdä

* Jos aika vaan antaa kesällä myöden niin paimennusta olisi kiva taas päästä treenaamaan.

Mona

* Se iän ikuinen kunnon kohotus ja lisäkilojen karistus.

* YAMK-tutkinnon suorittaminen muilta osin, paitsi opinnäytetyö saa vielä venyä vuodelle 2013.