Paimennus:

Parin viikon aikana tehdyt maahanmeno treenit ruokakuppia apuna käyttäen toimi. Eilen lampailla Ipa meni maahan "MAA"-käskyn kuultuaan, vaikka lampaat olivat mun ja koiran välissä. Tuli tehtyä aika paljon pientä tekniiikkatreeniä, joka oli Inkeristä pidemmän päälle vähän tylsää. Juuri kun pääsi liikkeelle tuli mennä lähes samantien maahan. Jatkossa täytyy muistaa tehdä tekniikoiden välissä reilusti myös itse ajamista, joka on Inkerin mielestä hurjan hauskaa. Inkeri omaa hyvin omintakeisen tyylin liikuttaa lampaita. Kun hommaan pitää saada vauhtia, se hyppii lampaiden perässä etutassut maassa ja pylly pystyssä, hassun näköistä menoa, mutta tehokasta, lampaat kyllä liikkuu.

Toko:

Seisomista tai kaukoja on tullut treenattua lähes päivittäin. Kaukoissa pitää alkaa nyt keskittymään keston lisäämiseen. Kisaamista ajatellen noilla kaukoilla ei ole mikään hirveä kiire, joten jätän ne nyt hieman hautumaan ja teen niitä satunnaisesti eri paikoissa liikkuessamme. Seuraavan parin viikon teemana on seuraaminen, mikäli tuo piha ei muutu ihan luistinradaksi. Tarkoitus seuraamisessa on hioa paikkaa. Inkeri edistää helposti, joten yritetään sitä kitkeä pois ja lisäksi käännökset tarvitsee treenausta. Niitä ei periaatteessa olla kunnolla treenattu ollenkaan. Tuon parin viikon seuraamistreenin jälkeen olisi tarkoitus aloittaa liikkeestä seisomisen harjoittelu. Sen pohjalta on aivoriihi käynnissä, katsotaan koittaisiko siinäkin aluksi käyttää apuna kosketuskeppiä. Keskittyminen yhden liikkeen/asian opetteluun kerralla on kyllä helpottanut huomattavasti omaa treenaamista ja kasvattanut motivaatiota. Eli idealla treenataan yksi asia kotona valmiiksi, jonka jälkeen se ulkoistetaan ja aloitetaan taas uuden opettelu kotosalla (Wireniltä opittua). Hirveän paljon selkeämpää, eikä rupea ahdistamaan se, että on niin paljon opetettavaa. Suunnitellaan kisaamista sitten siinä vaiheessa, kun ollaan siihen valmiita. Tarkoitus olisi olla valmis tämän vuoden puolella.

Agility:

Inkerin juoksutauko rupeaa olemaan lopuillaan ja perjantaina on vuorossa Jaakon treenit Turussa päin, sairaan kivaa.

Heddan kanssa keskitytään omissa treeneissä huhtikuun loppuun asti lähestulkoon pelkästään hyppytekniikkaan ja tietysti siinä sivussa vahvistetaan kontakteja. Hyppysuorat ja suoraviivaiset etenemiset ovat kyllä parantuneet talven aikana tehdyn hyppytekniikan seurauksena. Nyt tarvii lisätä treeniin ohjaajan vauhtia. Kisoissa huomaa, että rimat putoavat tällä hetkellä herkemmin sellaisessa kohdassa, jossa vaihdan puolta (persjättö/valssi). Pituus ja rengas ovat toimineet nyt ihan hyvin, nyt on muurin vuoro tuottaa ongelmia. Liitetään muuri siis treeneihin useasti.

Antero treenailee aksaa aina kun on siihen mahdollisuus ja kohdetreenejä tehdään eri ympäristöissä. Keväästä Antero nauttii täysin siemauksin ja on sanoin kuvaamattoman upeeta, kun saan taas katsellä poikaa, jonka elämä hymyilee: